The Yumminess of fruit

IMAG5105Dat producenten hun producten graag willen verkopen, is logisch. Dat ze daarbij nog wel eens íets willen overdrijven in de omschrijving van hun producten, is te begrijpen. Sommigen gaan echter wel érg ver.

Neem een willekeurig pak fruitsap uit de koelkast en lees wat erop staat. Merk daarna op hoeveel vragen je te binnen schieten. CoolBest – we keep it cool, you get the best! Oh? Volgens mij haalde ik het pak uit mijn eigen koelkast. Ik ben dus zélf degene die het drinken koel houdt. En of ik echt het beste krijg…? Vooruit. Zolang dat alles is…IMAG5106

Maar dan. De naam van mijn vruchtensap, een mix van aardbeien- en sinaasappelsap, is Strawberry Hill. Waar komt die naam vandaan? De aardbeien die ik ken, groeien in mijn tuin, in een kas of in een warm buitenland. In ieder geval groeien ze niet op een berg, laat staan op een speciale áárdbeienberg.

Het sap levert me volgens de verpakking wel wat goeds op: 100% enjoy. Hm. Er zijn veel dingen waar ik van genieten kan, maar 100% is wel erg veel. Dat impliceert maximaal genot, kun je dat echt uit een vruchtensapje halen? Mijn verwachtingen van deze ‘aardbeienberg’ liggen steeds hoger.IMAG5107

En terecht, want men blijkt er alles aan te doen om mij het ultieme smaakgenot te geven. Dat komt door The Yumminess of fruit. De wat? The Yumminess of fruit, het staat er echt. Wat dat inhoudt? Dat ‘we rustig afwachten tot het fruit perfect rijp is’. Het klinkt alsof iemand ‘ergens in Europa’ (want de aardbei komt van ‘dicht bij huis’, zo vermeldt de verpakking) naast een plantje zit te wachten en om de vijf minuten kijkt of de vruchtjes al rood genoeg zijn. Om één of andere reden geloof ik dat niet helemaal.IMAG5111

Er is nog veel meer op te merken over de verpakking en het vruchtensap zelf. Bijvoorbeeld dat het gehalte aardbeien en sinaasappels in Strawberry Hill nog geen 50% is. En dat het pak soms in de eerste persoon enkelvoud tegen je ‘praat’. Maar ondanks de bijna onuitputtelijke lijst nadelen heeft het Strawberry Hill ook één enorm pluspunt: het is ontzettend lekker.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s