Omdenken

Vorige week appte ik mijn zusje in paniek: Help! Mijn man heeft nieuwe batterijen in de weegschaal gedaan en ik blijk meer dan 80 kilo te wegen! Behalve tijdens mijn zwangerschappen ben ik nooit zo zwaar geweest en hoewel ik niet van lijnen of diëten houd, begon ik nu toch serieuze plannen te maken. Mijn zus kwam met een veel betere oplossing: Dan haal je die batterijen er toch weer uit?

Zuslief blijkt een kei in omdenken, hoewel ik eigenlijk een hekel heb aan dat concept. In mijn kast staat een ongelezen boek van omdenkgoeroe Berthold Gunster en ondanks mijn scepsis ben ik laatst zelfs naar een omdenktheatershow geweest. Terwijl de halve zaal dubbel lag, zat ik maar een beetje om me heen te kijken. Waar lachten al die mensen toch om? De situaties die werden uitgespeeld waren te overdreven, de grappen te voorspelbaar en de zogenaamde wijze lessen niet toepasbaar. Ik was al geen fan van omdenken, na dit schouwburgbezoek was ik er helemaal klaar mee.

Weegschaal - omdenken - creatief met taalTot mijn zusje begon te appen. Deze week weer, want ze weet ontzettend goed hoe graag ik de Nijmeegse Vierdaagse had willen lopen. Licht gefrustreerd, maar vooral heel jaloers volgde ik deze week de berichten van vrienden en familie op sociale media. Met één app zette zuslief me echter weer met beide benen op de grond: Wees maar blij dat je moest werken deze week, anders had je je moeten afmelden vanwege je kuitblessure.

Oh ja, zó had ik het nog niet bekeken. Want ze had gelijk: als ik deze week geen cijferbesprekingen had gehad en geen rapporten hoefde uit te delen, had ik nog steeds niet kunnen wandelen vanwege een knobbel in mijn kuit. Welke reden om niet naar Nijmegen te gaan de beste is, durf ik niet te zeggen, maar meedoen was sowieso geen optie.

Net toen ik besloten had chips en chocolade te laten staan om de cijfers op de weegschaal onder de 80 te krijgen, stuurde mijn lieve zus me een app om me te leren van het goede leven te genieten: Hierna volgt een lijst met dingen die je niet meer mag eten. De rest van de dag liet ze niets meer van zich horen. Zó vind ik omdenken nog wel leuk.

 

4 reacties

  1. Wat ben jij een (h)eerlijk mens Berber ik geniet van he blogs en ook om je zo nu en dan tegen te komen. Meestal delen we een glimlach naar elkaar en/of groeten wij elkaar. Dat is voldoende om soms te weten wat er leeft, we volgen elkaar op Social media. 😀👍🏼.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s