Keuzestress

Er wordt wel eens gezegd dat de reis belangrijker is dan de bestemming. Maar wat als je reist om een bestemming te zoeken? De zomer nadert met rasse schreden en ik wil er graag met de meiden op uit. Tijd om te kiezen en te boeken dus. En dat is nou net wat ik níet kan.

Avonden heb ik al zuchtend achter mijn laptop gezeten. De sites van tientallen campings en vakantieparken zijn mijn scherm al gepasseerd en de tranen van wanhoop hebben me al meermaals in de ogen gestaan. Ik ben zo bang om de verkeerde keuze te maken, dat ik steeds weer vastloop. ‘Heb je nou al geboekt?’ vroeg mijn zus me gisteren. ‘Hup, dóen!’ spoorde ze me aan na mijn ontkennende antwoord. Maar hoe dan?

Mijn lief glimlachte toen hij me radeloos achter mijn computer zag zitten. ‘Kom op, zo moeilijk kan het toch niet zijn?’ Hij keek een paar minuten met me mee en samen sloten we de pagina’s van parken die het toch niet zouden worden. Uiteindelijk bleven er twee mogelijkheden over, beide in de Achterhoek. ‘En daar rijd je dus morgen naar toe om de sfeer te proeven. Daarna maak je een keuze.’

Ik keek hem met grote ogen aan. ‘Maar ik ga nooit ergens heen,’ wierp ik tegen. Daarna volgden de onzekerheden: ‘Waar moet ik op letten? Welke vragen kan ik stellen? Hoe weet ik wat de beste keuze is? Op mijn gevoel letten? Wat moet ik dan voelen? Hoe gaat dat? Ik heb toch helemaal geen verstand van vakanties?’

Ondanks al mijn bezwaren zit ik nu in de auto, rijd ik door Achterhoekse bossen en weilanden. ‘Desnoods maak je er een leuk dagje van,’ had mijn lief nog opgemerkt. ‘Koop je een jurkje in Lochem en koffie met appeltaart in Winterswijk.’ Ik heb het gehouden bij witte Twix van de supermarkt, maar ben dus wel onderweg, op zoek naar een bestemming.

Kilometers van huis dwaal ik over parken en campings, tussen huisjes en tenten, gewapend met een plattegrond en mijn gevoel. Natuurlijk app ik foto’s en opmerkingen naar mijn lief en mijn zus, want ik kan echt niet in mijn eentje kiezen. Eigenlijk kan ik helemaal niet kiezen. Na de twee adressen die ik in mijn telefoon had opgeslagen, google ik een derde (VOL) en rijd ik naar een vierde.

Na mijn wandeling over het laatste park bestel ik in het campingrestaurant een bord patat en een kroket. Terwijl ik in de avondzon zit te eten blik ik terug op mijn zoektocht. Mijn eerste adres was al afgevallen en dit wordt hem ook niet. Ik kan niet precies aangeven waarom, kennelijk heeft mijn gevoel toch meer te vertellen dan ik dacht. Die tweede camping dan? Is die leuk genoeg? Maar wat nou als…?

Met een hoofd vol twijfels rijd ik terug naar huis. Mijn ogen registeren alle bordjes langs de weg die aangeven dat er campings in de buurt zijn – en dat blijken er een heleboel. Zal ik nog ergens afslaan? Even kijken? Of toch eerst googelen? Morgen nog een keer op pad gaan? Of maar gewoon reserveren? Help!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s