From 0 to bitch in 2,5 seconds

Geen enkele reden om je te vervelen in de file; op de auto’s van tegenwoordig is genoeg te lezen. Natuurlijk merken, types en namen van dealers. Maar ook reclames, webadressen en vooral alle verschrikkelijke stickers die mensen daar zelf nog bij plakken.IMAG6170

Een Ichthusvisje om aan te geven dat je christen bent. Een haai bij het visje om te laten weten dat je dat níét bent. Een banner van je favoriete voetbalclub (of duivenvereniging) . Een sticker om duidelijk te maken waar je vandaan komt. En onvermijdelijk: waarschuwingen en grapjes.IMAG6174

Er rijden veel auto’s rond met een pas-op-bordje ‘Baby on board’. De grote vraag is: waarvóór moet ik oppassen? Moet ik voorzichtiger rijden? Of alert zijn op onverwachte streken van de baby? “Nee,” legde een vriendin laatst uit, “dat is voor als je met de auto te water raakt. Dan weten de hulpdiensten dat ze verder moeten zoeken.” Maar wat dan als de auto mét bordje, maar zónder baby in de vaart terechtkomt? Dan blijven die arme hulpverleners zoeken naar niets!

Onlangs stond ik voor het verkeerslicht achter een vrouw in een grijze Mitsubishi Space Star. Ze reed beroerd en was waarschijnlijk niet erg trots op haar vehikel, wat overigens terecht was. Haar onvermogen te rijden en de lelijkheid van haar auto probeerde ze te maskeren met verscheidene stickers. Enkele afbeeldingen van Tweety, een hondenpoot en quasi-grappige teksten: ‘My other car is a broom’ en, in een rode cirkel, ‘From 0 to bitch in 2,5 seconds’.Auto

Sommige dingen kun je niet veranderen, die zíjn nu eenmaal zo. Maar als je jezelf wegzet als smaakloze, hekserige bitch is er volgens mij slechts één oplossing: de auto verkopen en een OV-kaart aanschaffen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s