Serveer je zout eens met radijs

Hoe vaak presenteer jij je poedersuiker met wafels? Wanneer trakteer je op knoflooksaus met shaslick? Ontbijt je elke ochtend met ontbijtpap en verse granen? Schotel je je gasten ook regelmatig paneermeel met schnitzel voor?

Open je koelkast of keukenla, pak een willekeurig product, kijk, lees en verbaas je. Veel etenswaren zijn saai, zowel voor wat betreft de smaak als qua uiterlijk. Aan dat eerste is helaas niet veel te doen, aan het tweede wel: opfleuren! En dus worden op de verpakkingen niet alleen soepen, sauzen en smaken getoond en aangeprezen, maar vooral ook andere producten.

Officieel zijn het ‘serveersuggesties’ en ‘bereidingstips’. Ik vind het vooral misleiding, ook al is het toegestaan júist omdat het erbij staat. Onzin. Al brengt het je wel bij bijzondere combinaties: pepers bij de sambal, broccoli bij de tuinkruidensaus en radijsjes bij het zout. Misschien eens proberen?

IMAG6411IMAG6395

IMAG6400IMAG6397IMAG6398

IMAG6409

IMAG6399

IMAG6401IMAG6404

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s