Helpende handen gezocht!

Als er om 270 helpende handen gevraagd wordt, ligt het voor de hand te denken dat er 135 mensen nodig zijn. Of misschien 136, mocht er iemand tussen zitten die door een onhandigheid een blessure aan zijn hand heeft. Op Kampereiland zijn ze echter op zoek naar 270 personen. Zou iedereen slechts één handje mee mogen helpen?

HelAangezien dijken en doorbraken in slechte tijden hand in hand gaan, is het goed dat Waterschap Groot Salland het plan ter hand neemt problemen vóór te zijn door een KEI Brigade op te richten om Kampereiland te beschermen. Als er maar genoeg mensen op de hand van het Waterschap zijn, kan het niet anders dan dat het aantal leden van de Brigade hand over hand toeneemt.

Het is belangrijk dat inwoners van Kampen, IJsselmuiden en natuurlijk ook van Kampereiland bereid zijn zich met hand en tand tegen hoogwater te verzetten. Niemand wil immers dat de zaak uit de hand loopt, dat Kampereiland onder water komt te staan en dat de bewoners met de handen in het haar komen te zitten.

Mannen en vrouwen die Kampereiland een helpende hand willen bieden, die hun hand niet omdraaien voor hard werken en die er hun hand op kunnen geven klaar te staan zodra het water zich aandient, kunnen zich dus melden bij het Waterschap.

Hoeveel handen er nu precies gevraagd worden voor de KEI Brigade is helaas niet helder, ik heb de informatie niet uit eerste hand, maar aan de hand van de gegevens uit het artikel in De Brug durf ik te stellen dat het er flink wat zijn. Waarschijnlijk zal men zich in de handen wrijven wanneer er veel aanmeldingen zijn; de dijken zijn immers alleen maar beter te versterken met wat extra mensen achter de hand.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s