Goed gejat

‘Beter goed gejat dan slecht verzonnen.’ Een bekende uitspraak die op meer producten van toepassing blijkt te zijn dan je zou denken. Waren energie en ontbijtkoek al bij je opgekomen?

Snelle Jelle - Vlugge JapieMijn kennismaking met de portieverpakkingen ontbijtkoek van Wieger Ketellapper was een aantal jaren geleden tijdens de Nijmeegse 4daagse. Op verschillende plaatsen op de route stond ‘Snelle Jelle’ en enkele kilometers verderop werden koeken uitgedeeld. Dat er een verband bestond tussen tekst en koek ontdekte ik overigens pas véél later.

Inmiddels is Snelle Jelle een begrip geworden en daar heeft Lidl handig op ingespeeld. Het Duitse bedrijf heeft een eigen koek op de markt gebracht: Vlugge Japie. De verpakking is in grote lijnen gelijk aan die van Snelle Jelle en ‘vlug’ suggereert ook enig tempo, zij het iets minder dan ‘snel’. Alleen die voornaam… Het Friese Jelle klinkt toch echt stukken stoerder dan Japie.

W-PowerBij Wibra wordt eveneens slim gestolen. Shell zegt met V-Power al jaren een superieure brandstof te verkopen, waarop Wibra de term W-Power heeft geïntroduceerd. Benzine of diesel kun je bij de discounter niet krijgen, wel batterijen. De grootse belofte van V-Power heeft Wibra niet expliciet overgenomen, maar misschien hebben de W-Power-batterijen óók een dubbelwerkende functie die je apparaten in topconditie houdt. Weet jij veel. Om de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Dat is dan weer het voordeel van zulke ‘goede diefstal’.
.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s