Wolkjes stoom en stijgende belletjes

Vandaag volgde ik tijdens Manuscripta een workshop van de Schrijversacademie in theater Odeon in Zwolle. De opdracht die docent Manon Duintjer ons gaf: beschrijf een bijzonder moment tijdens één van je vakanties. Hierna volgt
mijn tekst. Wie weet waar ik was?

Berber Bouma schrijfworkshopEen meertje. Koud water, kleine donkere steentjes rondom. Mijn schoenen knerpen en af en toe hoor ik zompige geluiden wanneer ze zich zachtjes vastzuigen. Het water golft voorzichtig en de nacht valt langzaam.

Voor me zie ik kleine wolkjes stoom uit het meertje opstijgen. Ik kijk beter en zie stijgende belletjes als van water dat bijna kookt. Ik buk om eraan te voelen, maar het is te heet. Het lijkt er niet alleen op, het ís water dat bijna kookt.

Aan de rand van dit koude, stille meertje zit een piepkleine warmwaterbron. En verderop nog een. Dáár ook. Dan zie ik het bordje staan, driehoekig, met een rode rand: ‘Caution! Hotwatersprings’.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s