Eric pijpt Marloes

Kwam je vroeger bij een bushokje, uitkijktoren of grote, oude boom, dan las je daar geschreven en gekraste teksten: ‘Vincent is een schatje’, ‘Kimberley was here’, ‘Robert loves Eline’. Tegenwoordig heb je geen zakmes meer nodig, een smartphone is voldoende. Via Instagram, Facebook, Twitter en andere sociale media kun je de hele wereld laten weten waar je was. Niet met woorden, maar met een foto.

Eric * MarloesToch heeft die ouderwetse manier van vertellen waar je bent en van wie je houdt ook wel iets. Op een van de pijlers van een brug in Kampen, waar ook een weg onderdoor gaat, staat al jarenlang manshoog ‘ERIC ♥ MARLOES’. Wat zal Eric gek geweest zijn op zijn Marloes toen hij midden in de nacht met zijn grafittibussen naar de brug toog om deze tekst erop te spuiten. En wie weet… misschien is hij nog steeds gek op haar!

De nacht is echter niet voorbehouden aan verliefden, ook pubers gaan met hun spuitbussen op pad. Bij het licht van een lantaarn of bij volle maan hebben zij, dwars door het hart dat Eric met zoveel zorg getekend heeft, ‘pijpt’ geschreven. Wat zullen ze hebben staan gniffelen en grinniken toen ze langzaam, maar vol overtuiging de letters van dat ‘vieze woord’ over het hart heen kladden.

Of het echt pubers waren die eens een ‘goede grap’ wilden uithalen weet ik niet, maar het is zeker dat er iets mis gegaan is bij hun seksuele voorlichting en mogelijk zelfs in hun seksléven. Wat het ook mag zijn dat Eric met Marloes doet, de kans dat hij haar pijpt is echt nihil. Want, beste pubers, een vrouw heeft géén penis en is dus ook níét te pijpen.

En toch… Al klopt er niets van de inhoud, ik ben blij dat deze tekst op de brugpijler staat. Als het, net als op sociale media, een foto was geweest zou ik er toch heel anders naar kijken, iedere keer dat ik er langs fiets.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s