Landjutten

20150919_113821Strandjutten is zó negentienhonderdnogwat. Want hoeveel stranden Nederland ook heeft, we hebben meer land. En op die akkerlanden blijkt heel wat te vinden. Tijd om te gaan landjutten dus.
‘Wilt u gratis groente, mevrouw?’ Een betere vraag kun je niet stellen aan iemand die onderweg is naar de markt om, inderdaad, groente te kopen. En dus kreeg ik een papieren tas met romanesco en broccoli. Voor bloemkool was ik te laat. ‘Die hebben we allemaal al weggegeven.’
20150919_113805Het idee achter de actie van Natuur en Milieu Overijssel en Youth Food Movement is eenvoudig: voedselverspilling tegengaan. Tijdens een zogenaamde tweede oogst gaan vrijwilligers en basisschoolleerlingen het land op om de groenten mee te nemen die bij de eerste oogst zijn blijven staan omdat ze te groot, te klein of niet mooi genoeg waren.

Ik vind het een goed initiatief en dus eet ik dit weekend groente. Veel groente. Want het zou pas écht verspilling zijn als deze ‘goed gejutte’ producten alsnog in de groene container zouden belanden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s