Gratis bij Albert Heijn

Een koektrommel bij aankoop van Blue Band-producten. Een jute Sinterklaaszak bij luiers van Pampers. Handschoenen bij twee stuks Unox. En bij de kassa natuurlijk kwartetkaarten, koop-, bestek- en knuffelzegels. Allemaal gratis, gewoon, bij Albert Heijn.

20151128_193811
Unox-handschoenen mét rookworsten, dat dan weer wel.

Wij Nederlanders staan erom bekend gek te zijn op alles wat gratis is. Sparen doen we eveneens graag, net als winnen. En dus staan er achter de kassa’s welgeteld zeven kartonnen boxen waarin ik mijn bonnetje kan gooien, om kans te maken op een gourmetstel, een spellenpakket of een slee.

Ik weet wel dat mensen juist in die ‘dure decembermaand’ graag geld willen besparen en dingen willen krijgen, maar dit gaat toch wel erg ver. Bovendien: geld bespaar je er niet door, want voor iedere premium en voor iedere kans zul je eerst iets moeten kopen, bijna altijd iets wat je van tevoren niet van plan was mee te nemen.
20151128_194142Dus sta je daar achter de kassa, met je niet gewenste, maar wel gekochte Coca Cola, Rivella, Calvé, Jupiler, Grolsch, Bolletje en Toffifee. En dan kom je er achter dat je een groot probleem hebt. Voor je staan zeven kartonnen verzameldozen, in je hand heb je slechts één kassabon. Kansen spreiden is geen optie meer, kiezen moet je. Natuurlijk win je niet, maar je hebt straks wel een mooi volle voorraadkast. Stapels onnodige producten en bergen loze cadeautjes. Want ze waren gratis, bij Albert Heijn.
20151128_145436

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s