Lieve Roos

Toen ik op de kunstacademie zat, was Jules mijn beste vriend. Hij had verkering met Rozemarijn, die destijds in Londen studeerde. Jules en Roos zagen elkaar dus niet veel, maar daar had Jules wat op gevonden: hij had speciale sokken die hem elke dag aan Roos’ afwezigheid herinnerden. Dacht ik.

Op zijn linkersok stond een L, op de rechter een R en dat kon in mijn ogen maar één ding betekenen. ‘Jules! Heb je echt sokken laten maken met Lieve Roos erop?’ riep ik. ‘Nee, natuurlijk niet,’ antwoordde hij. ‘De staat voor Left en de R voor Right.’ Oh ja, zo kon je de letters op die sokken ook bekijken. Wist ik veel.

Mijn opleiding aan de kunstacademie heb ik nooit afgerond en met Jules heb ik geen contact meer, maar ik heb nu wel sokken met L en erop. Verschillende soorten en merken zelfs, die ik afwisselend draag als ik ga wandelen, hardlopen of badmintonnen.

Ik ben er inmiddels zo op gesteld geraakt dat ik er niet tegen kan als ik twee gelijke sokken uit één bol haal. Twee R‘en of twee L‘en dragen is geen optie. Dat kán gewoon niet, ondanks het commentaar van mijn dochter, die steeds zeurt dat ik twee verschillende sokken aan heb. ‘Dat hoort toch niet zo, mama?’

Ondanks de naïeve blunder vormen mijn sokken nu een dagelijkse herinnering aan mijn academietijd en mijn vriendschap met Jules. Of de letters nu staan voor Left en Right, Lieve Roos of voor mijn part Lekkere Rijstwafels, ik vind het allemaal goed. Als ze maar fijn zitten en ik er lekker mee kan sporten.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s