Berenjacht

De meiden vliegen voor me uit langs de huizen. ‘Ja, ik zie er weer één!’ roept de oudste. ‘Ik ook!’ bevestigt haar zusje. Ze hebben gelijk: op een trappetje zit achter het vensterglas een grote knuffelbeer, met grote koptelefoon over zijn oren. De berenjacht is nog maar net geopend en wij zijn er nu al beregoed in.

Berenjacht thuisToen ik op Instagram zag dat de juf van de jongste een teddybeer voor haar raam had gezet, begreep ik niet waarom iemand dat zou doen. Even later kwam ik op Twitter meer beren tegen, steeds voorzien van de hashtag #berenjacht. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en slechts een paar minuten later zat er ook een ‘prooi’ bij ons voor het raam.

De meeste rages sla ik over, maar sommige dingen zijn te leuk om niet aan mee te doen. Een wandeling met de kinderen wordt immers zoveel spannender en uitdagender wanneer je iets te doen hebt onderweg. Nu er bij zoveel huizen een beer om het hoekje van het kozijn staat, lopen mijn meiden zelfs niet meer, ze rénnen door de straten.

Berenjacht.Om het eerste deel van de zoektocht iets makkelijker te maken, had ik de buren via whatsapp geïnformeerd over de berenjacht. ‘Wij hebben geen beren. Is een panda ook goed?’ vroeg een buurvrouw van een paar huizen verderop. ‘Bij ons staat een olifant achter het raam op de eerste verdieping,’ appte een ander. En weer iemand: ‘Er ligt een beer op de hoedenplank van onze auto!’

Onze meiden vinden het fantastisch, de zoektocht naar verborgen knuffels. En ik moet toegeven dat ze niet de enigen zijn: tijdens het hardlopen speur ik met mijn ogen ook alle ramen af. Zouden er nog ergens beren staan? Bij elk exemplaar dat ik vind, krullen mijn mondhoeken even omhoog.

BerenjachtDe buurvrouw van op de hoek wijst mijn meiden op een buurman die verderop in het hofje in de tuin aan het werk is. ‘Hebben jullie die beer al gezien? Die grote, met die zachte, rode trui? Die kun je vast heel lekker knuffelen!’ De meiden giechelen besmuikt. ‘Maar dat mag toch niet, buurvrouw,’ zeggen ze dan. ‘We moeten afstand houden!’

Daarna gaan ze enthousiast verder met de jacht. Ik heb al beloofd dat we morgen weer gaan. Zet u ook een beer achter het raam? Wij, en met ons vele anderen, komen hem graag vinden!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s