Peptalk

Soms lijkt geluk weg, maar het zit juist in de kleinste dingen. In de glimlach van een onbekende op straat. In de pluizige jonge hond die aan je voeten komt snuffelen. In het glas water dat je bij je cappuccino krijgt, waar vanwege de warmte ijsblokjes in zitten.

Het zit in de teamgenoot die tijdens het sporten zegt dat het niet erg is als je verliest, zolang je maar plezier hebt. In het optimisme van de knalroze lak op de nagels van je tenen. In het gesprek dat je per ongeluk opvangt en dat erg grappig blijkt te zijn.

Geluk zit in de herinnering aan je eigen jeugd wanneer je opvallend geklede jongeren voorbij ziet lopen. In de zachte zonnestralen die je huid voorzichtig verwarmen op een mooie dag. In de prachtig rode aardbeien die je net in je eigen tuin van de plant geplukt hebt.

Het zit in de jonge vogels die met trillende vleugels de wormen aannemen die hun ouders hebben gevangen. In de bloemen die na zorgvuldig begieten toch weer beginnen te bloeien. In de vriendin die je verzekert dat je altijd gezellig bent, zelfs als je niet goed in je vel zit.

Eigenlijk is geluk overal. Je moet het alleen kunnen zien.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s