Achterop

Ik houd van de traagheid van wandelen, van de stilte en de rust. Nu heb ik echter een vriend met een motor. Langzaamaan ontdek ik dat snelheid en lawaai ook erg leuk kunnen zijn.

Toegegeven: de eerste keer dat ik achterop stapte was spannend. Al gauw kwamen we bij een rotonde en in de bocht was ik ervan overtuigd dat we onderuit zouden gaan. Toen bleek dat een schuin hangende motor ook weer gewoon overeind kan en dat je niet meteen van de machine af valt wanneer hij fors optrekt, begon ik er de lol van in te zien.

Inmiddels geniet ik dan ook met volle teugen van een rit op de motor. Vanaf mijn plekje achterop heb ik alle tijd om de wereld in me op te nemen. Van de ooievaars die door de weilanden stappen, op zoek naar eten voor hun jongen, tot de pony’s die met hun poten in de IJssel staan. Van de hazen die over de akkers rennen tot de vogelverschrikkers die met blauwe overalls aan tussen de maïsplanten staan.

Ik luister naar het geronk van de motor, naar de muziek in mijn hoofd en naar de vogels, die alle andere geluiden met hun gezang nog geregeld weten te overstemmen. De wind waait door het open vizier in mijn gezicht. Het is zo fijn om even niets te hoeven!

Als we door het bos rijden, ruik ik de afwisselende friszoete geuren van loof- en naaldbomen. Heerlijk is het! Ik kruip tegen mijn lief aan en even legt hij zijn hand op mijn bovenbeen. De eerste keer dat hij dat deed, schrok ik. Moest hij het stuur niet gewoon vasthouden? Inmiddels ben ik eraan gewend en geniet ik van de warmte en de aandacht.

Af en toe wijzen we elkaar op het moois dat onderweg te zien is, maar praten tijdens het motorrijden blijkt toch lastig. Dus stappen we soms af. Om belangrijke dingen te doen: koffie drinken, lunchen, een kasteel bekijken en ons vergapen aan het prachtige landschap. Wat is Nederland toch mooi!

Wanneer we na zo’n tweehonderd kilometer weer thuis zijn en ik van de motor stap, voel ik aan mijn billen dat ik toch wel erg lang stilgezeten heb. Daar heb je na het wandelen geen last van. Maar wat heb ik veel gezien en meegemaakt onderweg! Ik zet mijn helm af en geef mijn lief een kus. Met hem wil ik nog wel vaker op pad.

6 reacties

  1. Leuk om te lezen ! Ik was ondertussen ook heel benieuwd wat je ervan vond ! Het verbaast me, dat je nog vogels kunt horen, ik had echt verwacht dat je alleen de wind langs je oren, de motor en ander verkeer zou kunnen horen..

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat heerlijk om jullie 4-D beleving, zoals ik t motorrijden altijd ervaar en omschrijf, mee te mogen beleven. En wat fijn dat je dat met je lief doet. Geniet van t leven waar t kan lieve Berber en blijf ons verrassen en ontroeren met je heerlijke verhalen♥️

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s